Πρόσκληση Εθελοντών για παροχή υπηρεσιών στις Μ.Φ.Η. κατά την πανδημία

ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

Γιώργος Πατούλης: «Στην Περιφέρεια Αττικής οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν αβοήθητοι στην δύση της ζωής τους, όσο σκληρή κι αν είναι η μάχη ενάντια στον πανδημικό ιό. Σπεύδουμε να προβλέψουμε και να καλύψουμε κατά το δυνατόν αυξημένες και επείγουσες ανάγκες, και καλούμε, στυλοβάτες στον αγώνα μας, του εθελοντές για τις ΜΦΗ του Λεκανοπεδίου»

[image align=”aligncenter” image_size_alias=”” image_alt=”” margin_top=”15″ margin_right=”” margin_bottom=”10″ margin_left=”” action=”link” image_action_link=”https://patt.ethelontis.gr/register.php?param=1″ target=”_self” link_title=”ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ” sc_id=”sc533735615185″]http://ethelontis.gr/wp-content/uploads/2020/04/mfh_ethelon.png[/image]

 

Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία για προσέλκυση εθελοντών στην Περιφέρεια Αττικής που θα μπορούν να προσφέρουν αποκλειστικά στις Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Κερδοσκοπικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων και υπηρεσιών που οι μονάδες μπορεί να χρειάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται εδώ:    [button text=”ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΙΑ Μ.Φ.Η.” url=”https://patt.ethelontis.gr/register.php?param=1″ size=”middle” type=”colored” text_color=”#fff” mouseover_text_color=”#000″ bg_color=”#f01111″ bg_transparent=”0″ mouseover_bg_color=”” mouseover_bg_transparent=”1″ border_color=”” border_color_transparent=”1″ mouseover_border_color=”#000″ mouseover_border_color_transparent=”0″ sc_id=”sc149680459807″]

Σε ειδική συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Π.Ε.Μ.Φ.Η.) κ. Στέλιου Προσαλίκα συζητήθηκαν εκτενώς οι αυξημένες ανάγκες που ο χώρος των ΜΦΗ καλείται να αντιμετωπίσει, όσο η επιδημία εξελίσσεται και απειλεί την ασφάλεια της ζωής των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, οι οποίοι θεωρούνται η κατεξοχήν ευπαθής ομάδα του πληθυσμού απέναντι στον COVID-19.

Λόγω της βαρύτητας της κρίσης της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών του χώρου της Υγείας, που εξαντλούν τα αποθέματα της χώρας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ΜΦΗ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποστελέχωσης του προσωπικού τους που τυχόν θα βρεθεί θετικό στον κορωνοΪό, την ώρα που χαρακτηρίζεται απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας τους και υπερεπείγουσα η ανάγκη φροντίδας, υποστήριξης και επιτήρησης της υγείας του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων και όλων των διαμενόντων σε αυτές.

Για την ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και την διασφάλιση της απαραίτητης προσοχής και φροντίδας που η Υγεία των ηλικιωμένων ενοίκων απαιτεί σ αυτή την σκληρή συγκυρία, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί, με προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Αττική κ. Γιώργου Πατούλη, πρόσκληση εθελοντισμού αποκλειστικά για τις ΜΦΗ, Κερδοσκοπικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία απευθύνεται τόσο σε όσους μπορούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και σε εξειδικευμένα στελέχη νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων.

Η δεξαμενή αυτή, πλαισίωσης των αυξημένων αναγκών των ΜΦΗ κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, θα δημιουργηθεί από απλούς ανθρώπους μέχρι πολλές ιατρικές ειδικότητες, ή και συνταξιούχους του ιατρονοσηλευτικού χώρου που μπορεί ανάλογα με την περιοχή τους, να είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες όπως νοσηλευτική, ιατρική φροντίδα, μαγείρεμα, φύλαξη χώρου, συντροφιά, τηλεπικοινωνία με συγγενείς κ.α..

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα της ασφάλειας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων από το δυναμικό των εθελοντών που θα προσέλθουν για να παράσχουν υπηρεσίες. Οι εθελοντές για να μην επηρεάσουν κατά οποιοδήποτε τρόπο, την σχετική καραντίνα που έχουν επιτύχει οι μονάδες με την υλοποίηση των μέτρων της Περιφέρειας, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα υλικά προστασίας για τα οποία θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμμή Βοήθειας για την Πανδημία που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής στο 1110, όπου επίσης μπορούν να απευθυνθούν και οι κατά τόπους ΜΦΗ της Αττικής προσδιορίζοντας τις ειδικές τους ανάγκες.