Εθελοντικός ζήλος και όραμα από την νεοσύστατη Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με έναν έμπειρο εθελοντή στο τιμόνι της ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι του εθελοντισμού η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας της Νέας Πολιτείας στον Ωρωπό!

Ο κ Χαραλαμπάκης παρουσίασε το προφίλ και τους στόχους της ομάδας του στο ethelontis.gr δηλώνοντας τα εξής:

” Η Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 2019 μέσω του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας και σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού και βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι σκοποί της ομάδας είναι:

  1. Η πρόληψη πυρκαγιών στον οικισμό μας, με βάρδιες σε προεπιλεγμένα σημεία δασοπαρατήρησης και με περιπολίες.
  2. Η έγκαιρη ειδοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, η καθοδήγηση των οχημάτων του στους δρόμους του οικισμού μας και η υποβοήθηση του έργου του όπου μας ζητηθεί.
  3. Η αντιμετώπιση στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των υπολοίπων φυσικών καταστροφών (σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς).

Για να επιτευχθούν οι σκοποί μας τα μέλη της ομάδας μας έχουν ξεκινήσει μια σειρά από εκπαιδεύσεις σε μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων ώστε με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.

Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση του φυσικού κάλλους της περιοχής μας και στη προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας γι αυτό και απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να ενισχύσει τη προσπάθεια και να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας μας.”

Το ethelontis.gr εύχεται στην ομάδα της Νέας Πολιτείας να συμβάλλει στην αποτροπή καταστροφικών φαινομένων, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων και υγεία στα μέλη της.

Σιδεροκέφαλοι!